Skip to main content

You are here

Lilától a baconösig: Töltött tojás variációk

Írta: Newsee, sze, 03/06/2013 - 05:45

Különösen a húsvéti időszakban van szezonja a töltött tojásnak, de más alkalmakkor is kedvelt étel a büfé vagy parti asztalon, sőt akár vacsorára is kiváló.

 
Klasszikus
 
Hozzávalók:
6 db keményre főtt tojás
6 dkg puha vaj vagy Rama
fél evőkanál tejföl
fél evőkanál mustár
só, fehér bors
 
Elkészítés:
A hideg főtt tojásokat hámozzuk meg óvatosan, és vágjuk ketté. A tojássárgákat villával pépesítsük és alaposan dolgozzuk el a vajjal, mustárral, tejföllel, sóval és borssal. A massza ne legyen túl kemény, de túl híg sem. A tölteléket tegyük nyomózsákba, illetve kiskanállal töltsük vissza a mélyedésekbe. 
 
 
Bacon-nel töltött tojások
 

Hozzávalók:
6 keményre főzött tojás 
3 szelet sült, ropogós bacon, összeaprítva 
1 evőkanál vaj , lágy 
3 evőkanál vöröshagyma , apróra vágva 
1 teáskanál  mustár 
só és bors 
1/4-1/3 csésze majonéz 
 
Elkészítés:
Vágjuk félbe a főtt tojásokat hosszában, majd távolítsuk el belőlük a sárgájukat. Tegyük egy tálba a tojások sárgáját és nyomkodjuk szét egy villával majd jöhet hozzá a hagyma, vaj és a sült bacon. Keverjük össze alaposan és sózzuk, borsozzuk amennyire szükségesnek érezzük. Végül jöhet bele a majonéz, amivel szintén keverjük ki a masszánkat gondosan. Töltsük meg a tojásfehérjéket és tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pirospaprikával hintsük meg a tálalás előtt, díszítés gyanánt. 
 
 
 
Buffalo Style
 
Hozzávalók:
6 tojás , keményre főzve
1/4 csésze kék sajt, morzsolva
2 evőkanál majonéz 
1 és 1/2 teáskanál petrezselyem, aprítva 
1/4 teáskanál Tabasco szósz 
1/4 teáskanál só 
1/8 teáskanál bors 
1  zeller szál, apróra kockázva 
 
Elkészítés:
Vágjuk félbe a főtt tojásokat hosszában, majd távolítsuk el belőlük a sárgájukat. Tegyük egy tálba a tojások sárgáját és nyomkodjuk szét egy villával, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót a zeller kivételével. Töltsük meg a tojásfehérjéket a kész tojássárgás keverékkel és díszítsük a zeller szárral. 
 
 
 
Lila töltött tojások 
 
Hozzávalók:
6 hámozott, kemény tojás 
Cékla lé, annyi, hogy ellepje a tojásokat
1/4 csésze a majonéz
2 teáskanál dijoni mustár 
só és bors ízlés szerint 
paprika ízlés szerint 
koriander, szárított
 
Elkészítés:
Áztassuk a főtt tojásokat a cékla levében kb. 30 percig, vagy amíg szükséges, majd csepegtessük le és vágjuk óvatosan hosszában ketté őket. Vegyük ki a tojássárgákat, tegyük tálba és a paprika kivételével az összes többi hozzávalót tegyük szintén hozzá. Keverjük simára, végül töltsük meg a tojásokat a sárgás keverékünkkel és díszítsük pirospaprikával. 
 


 
 
 
 

Recept: 

Impresszum 2011 © Newsee.hu. Minden jog fenntartva.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes