Skip to main content

You are here

Klasszikus Majomkenyér

Írta: Newsee, cs, 03/21/2013 - 05:52

A receptünket variálhatjuk esetleg plusz darált dió hozzáadásával és egyéb magvakkal, esetleg kakaóval, de ez a klasszikus majom kenyér recept.



Hozzávalók:

6 dl liszt

1 csomag szárított élesztő

1 csipet só

0,5 dl cukor

2 evőkanál olvasztott vaj

1,5 dl víz

2 dl tej

5 dkg olvasztott vaj

10 dkg barna cukor

3 teáskanál fahéj


Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt egy nagy tálba szitáljuk. A tejet és vizet összekeverjük, felmelegítjük, majd a lisztes mélyedésbe öntjük. Ennek a tetejére csorgatjuk a vajat, majd dagasztókarú robotgéppel összedolgozzuk, amennyire lehetséges. Majd az egészet egy tiszta felületre borítjuk, és kézzel hólyagosra gyúrjuk. Meleg helyre téve kelesszük nagyjából egy óráig, míg a kétszeresére nem nő. Vajazzunk ki egy kuglófformát. A vajat olvasszuk meg. A cukrot és fahéjat keverjük össze egy tálkában. A megkelt tésztát ekkor gyúrjuk át még egyszer, majd csináljunk belőle diónyi golyócskákat.
 
 
Ezeket egyesével mártsuk meg az olvasztott vajban, majd forgassuk meg a fahéjas cukorban, és rakosgassuk egymás mellé a kuglófformába. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes. Előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük.

Recept: 

Impresszum 2011 © Newsee.hu. Minden jog fenntartva.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes